[rev_slider Verzorging]

Verzorging van de Phalaenopsis

Verzorging van de Phalaenopsis

Temperatuur en licht

De ideale dagtemperatuur ligt tussen de 20°C tot 22°C. De Phalaenopsis orchidee vraagt veel licht maar verdraagt geen direct zonlicht, zeker niet in de zomermaanden.

Een plaats op de vensterbank, gericht op het (noord) oosten of (zuid)westen is ideaal. Wanneer de bladeren geel worden, kan dit een teken zijn van te veel direct zonlicht. Het uitvallen van bloemknoppen of donkergroene bladeren wijzen op een mogelijk gebrek aan licht.

Water

Normaal gesproken heeft de Phalaenopsis om de 7 dagen behoefte aan water. Maar een Phalaenopsis met veel bloeiende takken heeft meer behoefte aan water, dus kan het zo zijn dat u al na 5 dagen weer water moet geven. Het is erg belangrijk om een Phalaenopsis op het juiste moment water te geven, om zo lang mogelijk plezier te houden van de plant.

 

Hoe kunt u herkennen wanneer de Phalaenopsis water nodig heeft?

U kunt aan de wortels van de Phalaenopsis zien wanneer de plant waternodig heeft. Als de wortels mooi groen zijn, dan heeft de plant voldoende water (zie foto links).

Als de wortels grijs zijn (zoals bij foto rechts) dan heeft de plant behoefte aan water.

 

Hoe kunt u de Phalaenopsis het beste water geven?

Zet de plant ca. 15 minuten in een schaal met lauwwarm water. Haal de plant hierna uit het water en zet hem weer op zijn plek. Wilt u de Phalaenopsis eens extra verwennen, sproei dan ook regelmatig de bladeren. Als u dit trouw doet, zal u lang van uw mooie Phalaenopsis kunnen genieten! 

TOP