[rev_slider Geschiedenis]

Concorde betekent vrij vertaald uit het Italiaans → Eensgezindheid

Concorde Orchids is een Moderne plantenkwekerij en gespecialiseerd in de opkweek en verkoop van een Top kwaliteit Phalaenopsis die in een 12cm pot gekweekt wordt. Met een oppervlakte van 38000 m2 zijn wij een middelgrote Orchideeënkwekerij. De verkoop richt zich voornamelijk op klokhandel, groothandel, bloemisten en tuincentra. Onze kracht is een samenspel tussen de meest moderne teelttechniek, optimaal productiesysteem, vakmanschap en de betrokkenheid van onze medewerkers.

De Historie van Concorde Orchids

1927

Oprichting kwekerij

Concorde Orchids bv is van oudsher een familiebedrijf, wat wordt geleid door de familie van Marrewijk. In 1927 opgericht door Bram van Marrewijk. In die tijd werd er andijvie, sla en tomaten onder platglas geteeld.

1953

In 1953 heeft Cees van Marrewijk de tuin overgenomen samen met zijn broer Arie van Marrewijk. In die tijd werden er voornamelijk Tomaten en Komkommers geteeld onder glas met soms een klein hoekje bloemen.

1990

Oprichting Concorde

Het is 1990 > Kwekerij Concorde wordt opgericht door de 3 broers Ad, René en Ed van Marrewijk “de naam Concorde komt uit het Italiaans en staat voor Eensgezind”

1993

Eind 1993 vond er een reconstructie plaats en is er van 6 kavels één gemaakt met een oppervlakte van 23000 m2. Op de nieuwe kwekerij werden losse tomaten geteeld.

1998

In 1998 vind er een nieuwe uitbreiding plaats met het land dat nog vrij lag om tot een optimale kavel te komen, de oppervlakte is nu gegroeid tot 38000 m2 en er wordt overgestapt naar Trostomaten.

2003

Oprichting Concorde Orchids

Het is 2003 geworden en er wordt gezocht naar nieuwe uitdagingen, deze wordt gevonden in de teelt van Orchideeën en dan met namen de Phalaenopsis. In 2005 word de kwekerij volledig geautomatiseerd en klaar gemaakt voor de teelt van de Phalaenopsis, het begin van Concorde Orchids. in januari 2007 worden de eerste planten afgeleverd tot aan de dag van vandaag.

PRESENT
TOP